Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Policie zabavuje auta nenapravitelným řidičům

obrázek ke článku: Policie zabavuje auta nenapravitelným řidičům

Řidiči, kteří se opakovaně dopouštějí řízení v opilosti, řízení bez řidičského oprávnění či s vysloveným zákazem řízení přícházejí o svá vozidla. Policie vozidla takovým řidičům zabavuje.

Policie Nový Jičín

V dubnu loňského roku novojičínští policisté varovali řidiče, kteří se opakovaně dopouští trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí nebo řízení bez řidičského oprávnění. Také řidiči, kteří byli opakovaně přistižení při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu se měli mít na pozoru.
Ovšem šest z nich naše varování neuposlechlo. Rozhodnutím Okresního soudu v Novém Jičíně jim proto vozidlo, se kterým se některého z trestných činů dopustili, propadlo státu. O dalších zatím soud nerozhodl.

Například hned v březnu kontrolovali příborští policisté 27letou ženu ze Skřípova na Opavsku.
Dne 26. března 2008 krátce před patnáctou hodinou zastavili na ulici Ostravské vozidlo Fiat Tipo jedoucí z Příbora na Mošnov. Při kontrole policisté zjistili, že žena, která sedí za volantem ve směru jízdy Příbor - Mošnov, nevlastní řidičské oprávnění. Dále vozidlo řídila, ikdyž jí byla tato činnost Okresním soudem ve Frýdku-Místek zakázána a byl ji uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 24 měsíců od 7.6.2007 do 7.6.2009. Zakaz řízení jí vyslovil i Magistrát města Frýdku-Místku.

Také 28letý muž ze Studénky řídil vozidlo přes zákaz. Ten mu vyslovil Okresní soud v Novém Jičíně dne 9.10.2006. Zákaz činnosti mu běžel od 13.1.2007 do dne 13.7.2009. Policisté jej při řízení motorového vozidla kontrolovali dne 11. června 2008 ve Studénce na ulici Sjednocení v šestnáct hodin odpoledne. I tento řidič dobrovolně vydal své vozidlo zakročujícím policistům.

Dopravní policisté z Nového Jičína dne 20. srpna 2008 zastavovali v Jeseníku nad Odrou osobní vozidlo Opel Vectra. Řidič však na zastavující policisty nereagoval a začal hlídce ujíždět. Pokusil se ujet před policisty do lesa. Po zastavení vyskočil společně se spolujezdcem z vozu a snažil se utéct. Policisté jej po kilometrovém pronásledování zadrželi. Ihned na to zjistili, že 22letý mladík má uložen zákaz činnosti spočívající v zákazi řízení motorových vozidel. Ten mu uložil Okresní soud v Novém Jičíně dne 24.9.2007 a to na dobu dvou a půl roku. Mladík se tak dopustil trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

S řidiči, kteří se opakovaně dopouští výše uvedených trestných činů, se bohužel policisté setkávají dnes a denně. Z toho důvodu se i nadále budeme na skupinu těchto pachatelů zaměřovat a vzhledem narůstajíci nekázni účastníků silničního provozu budeme navrhovat propadnutí věci jako formu trestu i nadále.

zdroj: tisková zpráva Policie Čr

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama